piatok 26. marca 2010

Trávny traktor


Malotraktory a trávne traktory zažívajú v poslednej dobe veľký rozmach. Pôvodne boli konštruované pre kosenie na plochách minimálne 1000 m2, ale čoraz viac sa používajú aj na menšie plochy. Výrazne uľahčujú kosenie trávnika a pri šírke záberu od 50 cm až po viac ako meter je trávnik pokosený za chvíľu.

Pri kúpe traktora je nutné dbať na to, aby bol medzi stĺpikom riadenia a sedačkou dostatočne veľký priestor umožňujúci ľahké a rýchle nasadanie a vysadanie. S použitím silného výfukového systému je možné pokosenú hmotu dopravovať do záchytného boxu na trávu. Malotraktor sa dá taktiež využiť na zber lístia.

Pred nákupom je výhodné porovnať rôzne modely u všetkých odborných predajcov v okolí. Väčšie traktory sa dajú používať aj ako mulčovače. Často je možné na traktor napojiť viaceré príslušenstvá ako radlice na oranie, snehové odhrniavače či prívesy. Preto je možné traktor využívať celý rok. Ceny sa pohybujú v rozmedzí od 1500,- € po 2500,- €. Špičku tvorí firma Kubota, ktorej ceny začínajú od 4500,- €. Nasleduje Stihl, Viking, AL-KO a mnoho ďalších výrobcov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára